Excursie voor bestuur en vrijwilligers


Dit jaar was de excursie voor het bestuur en de vrijwilligers van Stichting Cultuurbehoud Milsbeek op 14 oktober 2023

Vanaf 10 uur bij de Schutterij “De Milsbeek” . Voor velen was het de eerste keer dat zij een schot losten, maar de animo was groot. We zijn ook meer te weten gekomen over geschiedenis van de Schutterij. Er werd afgesloten met een heerlijke lunch en de uitreiking van prijzen aan de beste schutters.


Excursie voor de vrijwilligers van Stichting Cultuurbehoud Milsbeek naar Graanbranderij de IJsvogel in Arcen op 22 oktober 2022.

Na de koffie werden we door molenaar en gids Toon, uitgenodigd voor een rondleiding door de De Wijmarsche Watermolen uit 1677. Toon vertelde niet alleen de geschiedenis van deze molen met een onder- en bovenslagrad, maar toonde ook de werking ervan.
Nadat de molen in de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd was geraakt, duurde het tot 1990 voordat de restauratie ter hand werd genomen. De molen kreeg een nieuwe toekomst doordat graanbranderij “De IJsvogel” erin trok om als ambachtelijke distilleerderij zelf alcohol te stoken uit bier en wijn om daarmee jenevers, bitters, kruidenbitters, likeuren en likorettes te fabriceren. Op het eind van de rondleiding mochten we drie likeuren proeven. Heerlijk!!
Na een gezellige lunch kon voorzitter Marc Holthuysen deze geslaagde excursie afsluiten.