Ontwikkelingen erfgoed

Erfgoed
Stichting Cultuurbehoud Milsbeek hecht veel waarde aan het Milsbeeks erfgoed, de basis waaruit Milsbeek en de Milsbekenaren voortkomen. De stichting vindt het belangrijk het Milsbeeks erfgoed vast te leggen en veilig te stellen voor nu en de toekomst. Dit doen we onder andere door foto’s en informatie over Milsbeek te verzamelen, vast te leggen en te archiveren. We volgen de status van gemeentelijke en andere monumenten. We beheren grafzerken om “leegloop” van het Milsbeekse kerkhof te voorkomen.

Daarnaast wil de stichting ons erfgoed beschikbaar maken voor het publiek. Dit doen we door het uitgeven van boeken en kalenders en via onze website en Facebook. Ook organiseren we bijeenkomsten, tentoon¬stellingen en excursies.

Ook de natuur maakt deel uit van het Milsbeekse erfgoed. Om onze mooie natuur en cultuurhistorische plekken bereikbaar te maken zijn in Milsbeek en omgeving wandel- en fietsroutes uitgezet. In Milsbeek en haar mooie omgeving plaatsen en onderhouden we informatie¬borden. We beheren ook enkele kleine monumentjes.

Van onze informatieborden en monumentjes hebben we een overzicht gemaakt. Via onderstaande link kunt u een pdf-bestand van dit overzicht downloaden. Aan de hand van het daarin opgenomen kaartje en de beknopte beschrijvingen kunt u prachtige wandel- of fietstochten plannen.
Ga naar pagina infoborden voor meer informatie
klik hier !