map link drie kronenhuize drie kronen

Links op de foto is de nieuwe boerderij "De Drie Kronen" te zien, zoals die in 1930 werd gebouwd door Thei Laemers. Het was een boerderij met een zogenaamde gebroken kap, zoals er rond die jaren in onze streek veel werden gebouwd. Zo ontstond er extra bergruimte onder de kap. In de voorgevel, boven de drie op de verdieping aanwezige raampjes, was met gele stenen de naam "Huize Driekronen" gemetseld.

De oude aansluiting van de Bloemenstraat was, voordat deze boerderij werd gebouwd, verlegd. Na de wegomlegging liep deze niet over het erf van "De Drie Kronen" maar achter langs de bongerd. In 1976 bij de aanleg van de nieuwe autoweg is de aansluiting toch weer op de oude plaats terecht gekomen.

Dat de tramhalte er ook rond 1940 nog steeds was laat de foto ook duidelijk zien. Na de oorlog is de tramlijn niet meer in gebruik geweest.

Zowel "Holly Lodge" als de tweede uitgave van de boerderij "De Drie Kronen" werden in de oorlog verwoest. Harrie Laemers bouwde vervolgens de grote mooie boerderij, die kort geleden tot kantoorruimte voor het CNC is verbouwd.

   
© Stichting CultuurBehoud Milsbeek - https://cultuurbehoudmilsbeek.nl