map link drie kronenholly lodge

Op de foto hierboven kijken we in de richting van Milsbeek. Rechts van de weg is de villa "Holly Lodge" te zien. Het was een prachtig herenhuis, dat indertijd moet zijn gebouwd door Jan Driessen, een heerboer die van het Genneper Huis kwam. Later werd het bewoond door Linke. De voorzijde van "Holly Lodge" was op de beek gericht en aan de Rijksweg bevond zich een grote smeedijzeren poort en een uithangbord. Tot aan de beek strekte zich een schitterende siertuin uit.

In 1928 werd de villa gekocht door Jan Laemers. Dit was een broer van Thei Laemers, die in 1901 "De Drie Kronen" had gekocht. Jan Laemers had twee zonen nl. Harrie en Siegbert. Harrie werd boer en nam de boerderij van zijn oom Thei over. Siegbert werd priester en kwam in het bezit van de villa "Holly Lodge".

Vanaf 1936 tot aan de verwoesting in 1944 is de villa gehuurd en bewoond geweest door Peter Linders (ook wel pötjes Peter genoemd), die toen mede-eigenaar was van "De Olde Kruyk" (op zijn Milsbeeks "De Alde Kruk"). De foto dateert uit die tijd. De man die voor de fotograaf poseert is Hendrik van Tinus van Well (Hendrik Jansen), die op dat moment bij Peter op bezoek was.

Holly Lodge werd in de oorlog verwoest en niet meer herbouwd.

   
© Stichting CultuurBehoud Milsbeek - https://cultuurbehoudmilsbeek.nl